Sietze de Vries concerteert in Doopsgezinde Kerk

Op donderdag 25 juli geeft Sietze de Vries (1973) een orgelconcert in de Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62 in Middelburg. Sietze de Vries (1973) is top-organist en begenadigd improvisator. Hij won 15 prijzen op diverse nationale en internationale orgelconcoursen met als hoogtepunt de eerste prijs op het internationaal improvisatieconcours te Haarlem in 2002. Hij heeft een uitgebreide internationale concertpraktijk en geeft masterclasses en lezingen over het improvisatieambacht in veel Europese landen en in de Verenigde Staten.

Het orgel in de sfeervolle Doopsgezinde Kerk is bescheiden in omvang maar fraai van klank. Sietze de Vries heeft zijn programma volledig afgestemd op het 19e eeuwse klankkarakter van het orgel: de Derde orgelsonate van Mendelssohn, twee koraalvoorspelen van Johannes Brahms, twee delen uit de Peer Gynt suite van Edvard Grieg in een transcriptie van Edwin H. Lemare, Postlude in D minor van Charles Villiers Stanford en last but not least een improvisatie.
De toegangsprijs is 8 Euro. Het concert begint om 20.00 uur.

Sietze de Vries 03