Miniconcert Jan van der Male

Jan van der Male 02Op donderdag 8 augustus geeft Jan van der Male een orgelrecital op het Van Vulpen-orgel in de Koorkerk. Hij zal muziek spelen van Johann Sebastian Bach, Johann Ludwig Krebs, Johann Ernst Rembt en Gustav Merkel. Ook brengt hij een aantal variaties op Psalm 61 van de Nunspeetse organist en componist Wim Bomhof ten gehore.

Jan van der Male (1990) ontving orgellessen van Helma Coppoolse en van Klaas Koelewijn, organist van de Evangelisch-Lutherse kerk te Haarlem. Hij is als organist verbonden aan de Zuiderkerk in Middelburg. In een lange reeks van jaren heeft hij het gehele orgelbezit van de provincie Zeeland in heden en verleden geïnventariseerd en gepubliceerd op de website http://www.orgelsinzeeland.nl.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.