Middagpauzeconcert Hester van der Male

De reeds meer dan 20 jaar bestaande serie middagpauzeconcerten wil ook jonge talenten de kans geven zich op het grote De Rijckere-orgel in de Oostkerk te manifesteren. Op 22 augustus is het de beurt aan Hester van der Male. Zij zal muziek van Buxtehude, Graupner, Bach en Rheinberger ten gehore brengen.

Hester van der Male (1987) begon haar muzikale loopbaan op jonge leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit. Daarnaast kreeg ze vanaf haar vijftiende orgelles van Helma Coppoolse. Aan het University College Roosevelt in Middelburg studeerde ze orgel bij Margreeth de Jong. Daarna vervolgde ze haar orgelstudie bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium, waar ze ook bijvak piano en kerkmuziek studeerde. Recent voltooide ze de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hester is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeenten van Nieuwdorp en Middelburg-Zuid.

Het concert in de Oostkerk begint om 12.30 uur, de toegang is vrij.

Programma
Präludium C-Dur BuxWV 137                               Dietrich Buxtehude (ca. 1637-1707)
Uit Suite in G                                                          Christoph Graupner (1683-1760)
–  allemande
–  courante
–  sarabande
–  gigue
Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654                 Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit Monologuen op. 162                                        Joseph Rheinberger (1839-1901)
–  Monologue A-Moll: Poco agitato
–  Monologue E-Dur: Andante tranquillo
–  Monologue D-dur: Con Moto