Middagpauzeconcert Bram Beekman

Het slotconcert van de serie middagpauzeconcerten in de Oostkerk in Middelburg wordt op donderdag 29 augustus gegeven door Bram Beekman. Hij zal werken spelen van Bach, Kellner en Matter en zijn concert besluiten met een improvisatie.

Bram Beekman 02Bram Beekman is organist van de Oostkerk in Middelburg en was van 1980 tot 2012 hoofdvakdocent orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland (waaronder China in 2008) en is mede bekend door zijn integrale vertolking op cd van de werken van Bach en Franck op resp. Nederlandse historische orgels en het Cavaillé-Coll orgel in Perpignan (Frankrijk).

Het concert begint om 12.30 uur. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte.

Programma
1.   Johann Sebastian Bach                          a) Praeludium und Fugue a-moll, BWV 543
.     (1685-1750)                                             b) Andante uit Triosonate III d-moll, BWV 527
2.   Johann Peter Kellner                               Was Gott thut das ist wohlgetan
.     (1705-1772)
3.   Bert Matter                                              Von Gott will ich nicht lassen
.      (*1937)
4.   Bram Beekman                                        Improvisatie
.      (*1949)