Miniconcert Aart en Helma Kot

Op donderdag 3 oktober geven Helma Kot, mezzosopraan en Aart Kot, orgel een miniconcert in de Koorkerk in Middelburg. Zij brengen een afwisselend programma met bekende en minder bekende korte stukken zang en orgelmuziek uit meerdere perioden van de muziekgeschiedenis. Helma Kot zingt, op het orgel begeleid door Aart Kot, liederen van Caccini, Mozart, Giordano, Gounod en Sibelius. Aart Kot zal op het Van Vulpen-orgel solistisch te beluisteren zijn met muziek van Telemann, Hesse, Albrechtsberger, Vanhal en Benker.

Oudenbosch 2011 (Medium)Aart Kot studeerde na zijn opleiding aan de muziekschool te Bergen op Zoom bij Adr. Kousemaker, Feike Asma en Stoffel van Viegen. Voorts studeerde hij kerkmuziek, koordirectie en behaalde hij de akte schoolmuziek. Hij is organist van de Grote Kerk in Haamstede en gastorganist in verschillende kerken.
Zijn vrouw Helma Kot heeft zich als autodidact ontwikkeld tot een mezzosopraan met een breed repertoire van musical tot klassiek. Samen treden zij veel op in concerten en zij werken regelmatig mee aan kerkdiensten.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Website http://langejanproject.wordpress.com