Orgelconcert Ute Gremmel-Geuchen

Al vele jaren organiseert de Commissie Orgelconcerten Middelburg een zomerserie op de grootste orgels van Middelburg. Hoewel er orgelliefhebbers zijn die het anders zouden willen is er ook dit jaar jammer genoeg geen sprake van een evenwichtige verdeling van de concerten over de twee in de serie betrokken orgels. Het aantal concerten in de Oostkerk is nu gereduceerd tot twee; de overige concerten van de serie vinden plaats in de Nieuwe Kerk.

Op dinsdag 1 juli gaat editie 2014 van start met een bespeling van het De Rijckere-orgel in de Oostkerk door de Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen. Haar programma omvat werken van Clérambault, C.P.E. Bach, Neefe en Mozart.

Ute_Gremmel_imagelargeUte Gremmel-Geuchen studeerde kerkmuziek en orgel aan de Musikhochschule Köln. Na het behalen van het A-Kirchenmusikexamen vervolgde zij haar orgelstudie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Ewald Kooiman. Daarnaast ontving zij privé klavecimbelles van Ton Koopman. Tot slot studeerde ze aan de Musikhochschule Stuttgart orgel bij Ludger Lohmann en klavecimbel bij Jon Laukvik.

Sinds 2000 is Ute Gremmel-Geuchen organiste van het in 1752 door Ludwig König gebouwde barokke orgel in de Paterskirche in Kempen am Niederrhein.

Het concert in de Oostkerk begint om 20.00 uur.