Orgelconcert Bram Beekman

Het derde orgelconcert in de zomerserie georganiseerd door de Commissie Orgelconcerten Middelburg wordt op dinsdag 15 juli gegeven door Bram Beekman op het orgel in de Nieuwe Kerk. Hij begint zijn bespeling met de bekende ‘Toccata’ van Jules Grison om vervolgens in heel andere sferen te komen met ‘Cortège et Litanie’ van Marcel Dupré. Na ‘Von Gott will ich dich lassen’ van Bert Matter zal Bram Beekman improviseren.
Hij besluit zijn bespeling met één van de grote orgelwerken van Franz Liszt ‘Phantasie und Fuge über den Choral “Ad nos, ad salutarem undam” ‘. Dit is het lied van de Wederdopers uit de opera Le Prophète van Giacomo Meyerbeer; de tekst is het dramatische gebed ‘Gij ongelukkigen, kom tot ons, kom weer tot het helende water’.  Liszt was gegrepen door dit koraal en componeerde er een fantasierijk stuk over. De klankrijkdom van het Van Leeuwen-orgel zal hiermee voluit te horen zijn.

Bram Beekman 01Bram Beekman is organist van de Oostkerk in Middelburg en was van 1980 tot 2012 hoofdvakdocent orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij geeft jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland (waaronder China in 2008) en is mede bekend door zijn integrale vertolking op cd van de werken van Bach en Franck op resp. Nederlandse historische orgels en het Cavaillé-Coll orgel in Perpignan (Frankrijk).

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang €8 / €6.