Aart en Helma Kot in Doopsgezinde kerk

Op donderdag 17 juli musiceren Helma Kot, mezzosopraan en Aart Kot, orgel in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Zij doen dat tijdens de openstelling van de kerk van 13.45 tot 15.30 uur.
Zij brengen korte frisse orgelstukken: van Barok tot Modern, afgewisseld met solozang: van musical en opera-aria’s tot licht klassiek.
De toegang is vrij.

Aart Kot studeerde na zijn opleiding aan de muziekschool te Bergen op Zoom bij Adriaan Kousemaker, Feike Asma en Stoffel van Viegen. Voorts studeerde hij kerkmuziek, koordirectie en behaalde hij de akte schoolmuziek. Hij is organist van de Grote Kerk in Haamstede en gastorganist in verschillende kerken.
Zijn vrouw Helma Kot heeft zich als autodidact ontwikkeld tot een mezzosopraan met een breed repertoire van musical tot klassiek. Samen treden zij veel op in concerten en zij werken regelmatig mee aan kerkdiensten.
In Middelburg zullen zij uit hun brede repertoire gevarieerde muziek laten horen, zowel voor orgel en sopraan als voor orgel solo
In de kerk is tevens een tentoonstelling met werk van Sabine Beckmann. Ook is documentatie te zien over de periode in de Eerste Wereldoorlog, waarin de Doopsgezinde kerk onderdak bood aan Belgische vluchtelingen.

Aart en Helma Kot 02