Middagpauzeconcert Rien Balkenende

Op de valreep nog een bericht over het middagpauzeconcert dat Rien Balkenende donderdag 17 juli zal geven in de Oostkerk in Middelburg. Zijn programma bevat werken van Mendelssohn, Peeters, Vierne en Alain.
Rien Balkenende geeft hierop de volgende toelichting: Het concert belicht orgelmuziek uit de negentiende en twintigste eeuw. Mendelssohn grijpt in zijn Prelude’s en Fuga’s terug op de polyfonie van Bach. Flor Peeters had een voorliefde voor het oude Vlaamse volkslied. Vierne gebruikte een zeer chromatische harmonische schrijfstijl en in de Litanies van Jehan Alain horen we een van de beroemste smeekbede’s van de twintigste eeuw.

Rien BalkenendeRien Balkenende (1959) treedt op als organist, pianist en kamermusicus. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel, piano en kerkmuziek. Was als organist verbonden aan de Gasthuiskerk te Zierikzee. Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij een kamermuziekduo.
Rien Balkenende heeft een uitgebreide lespraktijk in Middelburg.

Het concert begint om 12.30 uur; de toegang is vrij.

 

 

Programma

 1. Praeludium en fuga opus 37 nr 3 in d moll Felix Mendelssohn (1809-1847)
 2. Heer Jezus heeft een Hofken
Choral, Variaties en Finale
Flor Peeters (1903-1986)
 3. Pièces de Fantaisie opus 54: Impromtu Louis Vierne (1870-1937)
 4. Deuxième Fantaisie Jehan Alain (1911-1940)
 5. Litanies Jehan Alain