Miniconcert Martin van Moort en Hester van der Male

In het Lange Jan Project wordt op donderdag 14 augustus het miniconcert in de Koorkerk verzorgd door Martin van Moort, die zowel de hobo als de fluit zal bespelen, en Hester van der Male orgel. Samen vertolken zij muziek van Corelli, Bach en Telemann. Hester van der Male zal solistisch te beluisteren zijn in een Suite van de Middelburgse componist Pieter Bustijn, die leefde van 1649-1729.

Martin van Moort begon op zijn achtste met het bespelen van de blokfluit. Al gauw kwam daar een instrument bij, de dwarsfluit. Hij sloot zijn lessen op de dwarsfluit af op de muziekschool Goeree-Overflakkee met het doen van het D-examen. Dit deed hij bij Cecilia McColl, waar hij nu nog privélessen volgt. Sinds 2007 krijgt hij ook hoboles van Lieke Loosjes.  Hij speelt als hoboïst in het Zeeuws Reformatorisch Orkest Convocare en speelt regelmatig mee in diverse ensembles. Ook heeft hij drie jaar muziektheorielessen gevolgd aan de Schumann Akademie te Utrecht.

Hester van der Male kreeg vanaf haar vijftiende orgelles van Helma Coppoolse. Ze studeerde orgel bij Margreeth de Jong aan het University College Roosevelt in Middelburg en bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Tevens deed ze bijvak piano en kerkmuziek. In het kader van de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam deed ze onderzoek naar de registratievoorschriften van Samuel de Lange sr. (1811-1884).
Hester is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Zuid en Nieuwdorp. Ze is docent muziekgeschiedenis bij de Cursus Kerkelijk Orgelspel van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeente (VOGG), geeft orgelles en is werkzaam als docent muziek.

Het concert begint om 15.00 uur; de toegang is vrij.

Fluit en orgel:
Sonata in D op. 5 no. 10

.
Arcangelo Corelli (1653-1713)

Hobo en orgel:
Sinfonia uit cantate BWV 156

.
Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Orgel:
Suite II in D

.
Pieter Bustijn (1649-1729)

Hobo en orgel:
Siciliano uit Sonate in E major BWV 1031

.
Johann Sebastian Bach

Fluit en orgel:
Sonata in a minor

.
Georg Philipp Telemann (1681-1767)