Miniconcert Lise en Rudi de Munck

Het miniconcert op donderdag 28 augustus in de Koorkerk in Middelburg wordt gegeven door vader en dochter De Munck. Lise de Munck speelt op dwarsfluit muziek van Bach, Gossec en Hässler waarbij zij op het Van Vulpen-orgel wordt begeleid door Rudi de Munck. Hij zal daarnaast solistisch te beluisteren zijn in orgelwerken van Lemmens, Bach en Kellner en het concert afsluiten met de feestelijke Marche in F van Lefébure-Wély.

Lise de MunckLise de Munck (2003) studeert na privélessen bij Nanette Murre sinds vorig jaar op de Zeeuwse Muziekschool bij Elma Meijer. Zij gaat met ingang van volgend jaar meespelen in het Zeeuws Jeugdorkest.

Rudi de Munck 2013Rudi de Munck (1977) studeerde orgel bij onder andere Bram Beekman en Margreeth Chr. de Jong. Hij is werkzaam als accountant en is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Centrum.

 

 

 

Het miniconcert is een activiteit van het Lange Jan Project en begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

 

PROGRAMMA
1. Marche Triomphale (orgel) Jacques-Nicolas Lemmens
(1823-1881)
2. Diverse bewerkingen
a. Polonaise uit Suite 2 (fluit en orgel)
b. Rondeau (fluit en orgel)
c. Symphonia uit Cantate 156 (fluit en orgel)
d. Wir glauben all’ an einen Gott, Vater
(a 5 voci) (orgel)
Johann Sebastian Bach
(1685-1750)
3. Preludium in c (orgel) Johann Christoph Kellner
(1736-1803)
4. Gavotte in d (fluit en orgel) François-Joseph Gossec
(1734-1829)
5. Uit Sonate I: Allegro, quasi presto e scherzando (fluit en orgel) Johann Wilhelm Hässler
(1747-1822)
6. Marche in F (orgel) Louis James Alfred Lefébure-Wely
(1817-1869)