Orgelmiddag in de Zuiderkerk

Op zaterdag 14 februari houdt de afdeling Zuidwest van de VOGG een orgelmiddag rond het onlangs gerenoveerde Leeflang-orgel in de Zuiderkerk van de Gereformeerde Gemeente te Middelburg.

De afdeling Zuidwest begint die middag om 14.00 uur met haar jaarvergadering. Na het huishoudelijke deel zal Jaap Coppoolse, een van de organisten van de Zuiderkerk, een toelichting geven op de recente door Reil aan het Leeflang-orgel (1975) uitgevoerde werkzaamheden. Ook zal hij een klankdemonstratie verzorgen.

Die middag zal ook Maarten Vos sr. uit Gouderak te gast zijn. De heer Vos is bekend om zijn vele bundeltjes koraalbewerkingen. Al met al heeft hij inmiddels zo’n 30 bundeltjes met zeer degelijke, bruikbare muziek voor de eredienst geschreven. In de partitabundels van 1999 en 2011 was hij de VOGG ten dienste. Vos zal een korte inleiding houden, waarna het – in de vorm van een workshop rond zijn werken – mogelijk is het orgel te bespelen. Opgave van de te spelen koraalbewerking heeft de voorkeur en kan per mail bij renetroost@gmail.com.

De middag is voor iedereen gratis toegankelijk. Adres: Schoutstraat 5 in Middelburg.

© 2015 fotografie Jan van der Male

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s