Middelburgse organisten presenteren cd

Moreau-orgel Baarland op cd vastgelegd

Zaterdag 14 maart a.s. om 20.00 uur vindt de presentatie plaats van een CD, opgenomen op het Moreau-orgel van de Maartenskerk in Baarland.

De Middelburgse organisten Gerard Boot en André Poortvliet spelen werken van Rameau, Lully, Chaumont en Dumont. Deze werken uit de Franse en Vlaamse barok passen goed bij het karakter van het Moreau-orgel. Dit nog buitengewoon authentieke instrument is sinds de recente reconstructie van de Kromhoorn weer geheel zoals de bouwer het in 1750 bedoeld heeft. De reconstructie, uitgevoerd door Flentrop Orgelbouw, is mogelijk gemaakt door inspanningen van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken en heeft de klankmogelijkheden van het instrument aanzienlijk vergroot. Voor de Stichting Oude Zeeuwse Kerken een reden te meer om dit zeldzame orgel op CD vast te laten leggen.

Gerard Boot en André Poortvliet

Gerard Boot en André Poortvliet

Op het presentatieconcert zullen André Poortvliet en Gerard Boot op het Moreau-orgel en op klavecimbel met name werken uitvoeren die op de CD zijn opgenomen. Met het programma is getracht een originele aanvulling te bieden op het enorme oeuvre aan orgelmuziek dat al op CD verschenen is. Het is dan ook een bijzonder programma, met deels vierhandige transcripties van operamuziek van Rameau en Lully.

Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Na afloop zal een glas wijn worden geschonken en is de CD verkrijgbaar voor de prijs van € 12,-. De CD is ook te bestellen door € 15,-  over te maken op rekeningnummer NL68 RABO 0328 307068 t.n.v. St. Hervormde Kerk Baarland van de Stichting Oude Zeeuwse Kerken onder vermelding van “CD Baarland” en uw adresgegevens.

 

baarland_dorpskerk02

Het Moreau-orgel in de Maartenskerk in Baarland (foto orgelsinzeeland.nl)