Requiem voor Auschwitz

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetting. Vanwege dit jubileumjaar besloot het bestuur van de KOV in Middelburg om het Requiem voor Auschwitz uit te voeren dat in 2009 door Sinto-componist Roger Moreno-Rathgeb voltooid werd. De première van dit requiem vond plaats op 3 mei 2012 in de Nieuwe Kerk te Amsterdam, rechtstreeks uitgezonden op TV. Een dag later werd het na de Dodenherdenking op 4 mei 2012 in Tilburg uitgevoerd en daarna in meerdere Europese steden. De première van het Requiem voor Auschwitz voor Zeeland vindt plaats op 1 mei in Zierikzee, op 2 mei in Aardenburg en na de Dodenherdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk te Middelburg.

Schermafbeelding 2015-04-02 om 19.39.56

Lees meer over het Requiem voor Auschwitz en de tournee die componist Roger Moreno-Rathgeb langs Zeeuwse scholen maakt in de PZC van 14 april 2015.