Muzikale lezing Arian van der Mark

Op zondag 19 april om 15.00 uur geeft organist en muziektherapeut Arian van der Mark uit Assen een orgelconcert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Hij doet dat op uitnodiging van de Stichting Kerk biedt Podium.
Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach en Jan Zwart.
Van Bach klinken Toccata en fuga in d-moll BWV 565 en de Fuga in G-dur BWV 576 en van Jan Zwart een drietal orgelkoralen. Hij zal de orgelbespeling afwisselen met drie korte presentaties over zijn werk als muziektherapeut.

Arian van der MarkArian van der Mark studeerde orgel bij Wietse Meinardi, Toon Hagen en aan de Noord-Nederlandse Orgel Academie bij Stef Tuinstra. Tevens volgde hij de meerjarige dirigentopleiding (MDO). Hij is organist bij de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Haulerwijk en Stadskanaal, dirigeert een aantal koren, geeft concerten en heeft een praktijk als orgel- en pianodocent.

Onlangs sloot Arian van der Mark zijn opleiding tot muziektherapeut af met een onderzoek naar de effecten van muziektherapie bij een aantal hoogbegaafde kinderen met communicatieproblemen. In het onderzoek bleek de therapie op deze kinderen een gunstige uitwerking te hebben. Van der Mark zal in zijn presentaties ingaan op muziektherapie in het algemeen en zijn onderzoek in het bijzonder. Hij zal het publiek uitnodigen om op de gespeelde muziek te reageren om zo de verbinding te leggen naar de verschillende aspecten van muziektherapie.

De toegang tot deze combinatie van concert en lezing is vrij. Er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Info : www.kerkbiedtpodium.nl en www.muziekpraktijkvandermark.nl

ArianvdMark