Seizoenstart miniconcerten door Ad van de Wege

Op donderdag 21 mei begint editie 2015 van het Lange Jan Project. In de Middelburgse Abdijkerken vinden dan weer wekelijks diverse activiteiten plaats. Om 15.00 uur opent organist Ad van de Wege uit Aardenburg de serie miniconcerten. Voor dit openingsconcert heeft hij gekozen voor een programma met mooie vrolijke orgelwerken van misschien niet zulke bekende componisten zoals Guillaume Lasceux, Justinus Heinrich Knecht en Christian Friedrich Ruppe, maar wel heel aangename luistermuziek.

Ad van de Wege
Ad van de Wege (Terneuzen, 1955) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Gent  en kerkmuziek aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht. Hij volgde interpretatielessen bij o.a. Herman van Vliet en Ton Koopman. Sinds 2007 is hij organist/titularis-kerkmusicus aan de Sint-Barbarakerk in Maldegem (B), waar hij vaste bespeler is van het historische Hooghuys-orgel (1865) en het Loncke koororgel (1985).
Ad van de Wege is verder actief als concertorganist, klavecinist, orgeladviseur, koordirigent en als begeleider van koren en solisten.
Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij, collecte bij de uitgang.
Website http://langejanproject.wordpress.com