Orgelconcert Mathieu Meijs

In de serie Zomerconcerten in de Oostkerk zal op donderdag 9 juli het De Rijckere-orgel worden bespeeld door Mathieu Meijs.

Mathieu MeijsZijn muziekstudies volgde Mathieu Meijs (1943) o.a. aan het Maastrichts Conservatorium, alwaar zijn leermeesters voor orgel Jean Wolfs en Kamiel D’Hooghe waren en voor koor- en orkestdirectie  respectievelijk Louis Toebosch en Wolfgang Trommer. Aan genoemd conservatorium werden de diploma’s voor kerkmuziek, muziekonderwijs en einddiploma solospel orgel behaald.
Vanaf 1967 tot 1985 doceerde hij aan het Maastrichts Conservatorium en tot 1975 aan de muziekscholen in Maastricht en Geleen.
Als kerkmusicus was hij ruim 16 jaar werkzaam aan de dekenale Sint Augustinuskerk te Geleen en de Sint Bavo te Nuth. Hij was in deze periode een veel gevraagde concertorganist. Ook stonden verschillende koren en orkesten onder zijn leiding.
In 1975 werd hij directeur van de gemeentelijke muziekschool voor Hoensbroek en omstreken en in aansluiting hierop is hij werkzaam geweest vanaf 1983 tot en met 2004 als algemeen en provinciaal directeur van de Zeeuwse Muziekschool.
In 2010 is Mathieu Meijs benoemd tot organist van de Koorkerk (abdij) te Middelburg.

Het concert in de Oostkerk begint om 12.30 uur.
De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

PROGRAMMA
1. Allegro uit Concerto in F A. Vivaldi – J.S. Bach
2. ‘Es ist das Heil uns kommen her’ Anonymus
3. All’ Elevatione – All’ Offertorio – Pastorale D. Zipoli
4. Lento grave – Allegro Chr. F. Ruppe
5. Hymne à Sainte Cécile Ch. F. Gounod
6. Marche Triomphale (‘Nun Danket’) S. Karg-Elert