Wouter van der Wilt musiceert in de Oostkerk

Op donderdag 16 juli concerteert de Rotterdamse organist Wouter van der Wilt op het De Rijckere-orgel in de Oostkerk. Dit is een concert in de serie Zomerconcerten die ook dit jaar weer is georganiseerd.

Wouter van der Wilt

Wouter van der Wilt (Biezelinge, 1980) studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. Hij behaalde zijn bachelordiploma cum laude in 2008 en zijn masterdiploma in 2010. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann middels een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wouter nam deel aan diverse masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Lorenzo Ghielmi, Leo van Doeselaar, Margaret Phillips, Peter Planyavsky, Jos van der Kooij en Guy Bovet.

Wouter won prijzen op verschillende concoursen, o.a. in 2009 en 2011 de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. In 2010 werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen.

Recent verscheen zijn cd ‘Sonata da Chiesa’, met werk van Bach, Bruhns, Krebs, Mendelssohn, Distler, Schoonenbeek, Beekman en improvisatie.
www.woutervanderwilt.nl.

Het concert in de Oostkerk begint om 12.30 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

PROGRAMMA
1. Suite du Quatrième Ton Jacques Boyvin
2. ‘An Wasserflüssen Babylon’ BWV 653 Johann Sebastian Bach
3. Toccata Septima Georg Muffat
4. Fantasia in e Abraham van den Kerckhoven
5. Fuga in G Dur ‘Gigue’ BWV 577 Johann Sebastian Bach