Orgelconcert Adriaan Hoek

Donderdag 23 juli is er weer een orgelbespeling in de Oostkerk te Middelburg. Adriaan Hoek zal dan op het De Rijckere-orgel concerteren in de  serie Zomerconcerten.
Aanvang 12.30 uur. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Adriaan Hoek

Adriaan Hoek werd in 1990 geboren te Tholen. Zijn eerste orgellessen ontving hij van zijn vader. Vervolgens studeerde hij verder bij Eric Quist (orgel) en Paul Heyboer (piano). Adriaan behaalde als amateur reeds eerste en tweede prijzen op orgelconcoursen. In januari 2009 werd hij onderscheiden tot ”Bijzondere Zeeuw 2008” door Karla Peijs, Commissaris van de Koningin te Zeeland, vanwege zijn verrichte orgelprestaties.
In 2014 studeerde Adriaan cum laude af voor de Bachelor of Music, hoofdvakdocenten waren Bas de Vroome, Ben van Oosten en Aart Bergwerff. Improvisatie studeerde hij bij Hayo Boerema en Jacob Lekkerkerker. Tevens behaalde hij hetzelfde jaar het diploma kerkmuziek cum laude. Daarnaast heeft Adriaan ook twee jaar hoofdvak muziektheorie gestudeerd bij Patrick van Deurzen en Gijsbert Kok. Momenteel studeert hij voor de Master orgel en verdiept hij zich verder in koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
In september 2014 werd hij tweede prijswinnaar van The International Sweelinck Organ Competition dat gehouden werd in de Oude kerk van Amsterdam en de Grote of St. Bavo te Haarlem en in maart 2015 won hij de eerste prijs op het 9. Internationale Orgelwettbewerb in Korschenbroich. Daarnaast haalde Adriaan deze maand de eerste prijs met aantekening cum laude en de publiekprijs op het Internationaal Schnitger concours in Alkmaar.
Sinds 2015 is hij als organist werkzaam in de Oude kerk te Amsterdam en als cantor-organist verbonden aan het Ikazia ziekenhuis te Rotterdam.

PROGRAMMA
1. Te Deum laudamus BuxWV 218 Dieterich Buxtehude
2. ‘Kommst Du Nun, Jesu Vom Himmel Herunter’ BWV 650 Johann Sebastian Bach
3. Fantasia sopra ‘Von Gott will ich nicht lassen’ Bert Matter
4. Litanies JA 119 Jehan Alain