Miniconcert Rinus Goedhart en Adri Karman

Orgelliefhebbers die op donderdag 30 juli hebben genoten van de bespeling om 12.30 uur van het De Rijckere-orgel in de Oostkerk in Middelburg door Gerben Budding (zie bericht hiervóór), kunnen in de loop van de middag een interessant concert meemaken in de Koorkerk. Daar spelen Rinus Goedhart op altsaxofoon en Adri Karman op het Van Vulpen-orgel in het wekelijkse miniconcert. Zij brengen een bijzonder programma dat bestaat uit eigen bewerkingen van delen uit de bundel L’Organiste van de Franse componist César Franck. Die schreef deze bundel voor drukwindharmonium. Adri Karman bewerkte gedeelten daaruit voor altsaxofoon en orgel manualiter. Aanleiding hiervoor was het feit dat het dit jaar 125 jaar geleden is dat César Franck overleed.
Het miniconcert is een activiteit van het Lange Jan Project en begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.
Voor verdere informatie zie de website van het Lange Jan Project.

Middelburg - Koorkerk, Van Vulpen-orgel 07 DSC_0549e