Middagpauzeconcert Gerard Boot

In de serie Zomerconcerten in de Oostkerk in Middelburg concerteert op donderdag 20 augustus Gerard Boot op het De Rijckere-orgel. Hij speelt een programma van Duitse en Franse barokmuziek. Het concert begint om 12.30 uur. De toegang is vrij; er is een collecte bij de uitgang.

Gerard Boot DSC_0245

Gerard Boot (1974) kreeg orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool van Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Hierna specialiseerde hij zich in de interpretatie van oude muziek, eveneens bij Leen de Broekert (1949-2009), die een groot specialist was op het gebied van de oude muziek en haar uitvoeringspraktijk. Met name door zijn toedoen raakte hij al op jonge leeftijd betrokken bij oude muziekconcerten en registreerde hij bijvoorbeeld meermalen bij concerten van Gustav Leonhardt en andere specialisten in de oude muziek.

Gerard Boot is voorzitter van Incanto, stichting voor Oude Muziek (www.incantoconcerten.nl/) en organist in Middelburg, Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het buitengewoon authentieke Moreau-orgel uit 1750.

In 2015 presenteerde hij samen met André Poortvliet een CD van dit instrument, waarop zij (deels vierhandige) werken spelen van Rameau, Lully, Dumont en Chaumont.
Deze CD is te bestellen via baarland@zeeuwsekerken.nl en ook na afloop van dit concert verkrijgbaar in de kerk voor EUR 12,-.

PROGRAMMA
Praeludium Tertium a-moll
(Praeludium-3 versus-Cadentia)
Carlmann Kolb (1703-1765)
Suite du premier Ton Lambert Chaumont (ca. 1630-1712)
– Prélude – Basse de tierce
– Duo – Cornet
– Trio – Deuxième Cornet
– Voix Humaine – Echo
– Récit – Plein Jeu
– Fugue à 3 – Gigue
– Deuxième Fugue
Praeludium und Fuge e-moll Nicolaus Bruhns (1665-1697)