Organist Bram Beekman overleden

In de ochtend van woensdag 30 maart is de Middelburgse organist en componist Bram Beekman overleden. Hij werd 66 jaar.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 13.56.10

Bram Beekman werd in 1949 geboren in Vlissingen. Hij studeerde hoofdvak orgel bij Louis Toebosch op het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij was in het bezit van de akte schoolmuziek, B-akte voor orgel en behaalde in 1972 zijn solistendiploma met aantekening voor improvisatie. Zijn orgelstudie vervolgde hij bij Anton Heiller aan de Musikhochschule in Wenen. In 1975 behaalde hij de Prix d’Excellence. Hij was prijswinnaar van de orgelconcoursen te Brugge (1973) en Bologna (1975).

Bram Beekman was van 1980 tot 2012 als hoofdvakdocent orgel verbonden aan het Brabants Conservatorium en komend van de St. Jacobskerk in Vlissingen vanaf 1997 organist van de Oostkerk in Middelburg. Hij gaf veel concerten in binnen- en buitenland en verleende regelmatig zijn medewerking aan radio- en tv-opnamen. In 2008 concerteerde hij enkele malen tijdens een orgelfestival in Beijing (China) in The National Centre for the Performing Arts.

Er staan diverse composities voor orgel, koor en orkest op zijn naam.
Voor het Label LBCD speelde Bram Beekman het complete orgel-oeuvre van Johann Sebastian Bach op veertien barokorgels in Nederland (totaal negen dubbel cd’s).
Het volledige orgelwerk van César Franck, gespeeld op het Cavaillé-Coll-orgel van de Cathédrale Jean Baptist te Perpignan (Frankrijk), verscheen op drie cd’s.

De afscheidsdienst zal maandag 4 april om 13.00 uur plaatsvinden in de Oostkerk te Middelburg.
Vanaf 11.30 uur is er in Wijkgebouw ’t Bolwerk, Verwerijstraat 51, gelegenheid tot condoleren. De begrafenis vindt in besloten kring plaats.

 

Bram Beekman 373