Miniconcert Jan Wisse

In de serie Miniconcerten in de Koorkerk is het donderdag 30 juni a.s. de beurt aan de graag geziene gast Jan Wisse, organist van de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke. Jan Wisse speelt muziek van Buxtehude, Bach, Pierné, Boëly en ook een eigen compositie.

Plaats: Koorkerk Middelburg; aanvangstijd: 15.00 uur; toegang gratis, collecte aan de uitgang

Jan Wisse

Jan Wisse studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij bij Marie-Louise Langlais. Deze studie sloot hij af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Jan Wisse was prijswinnaar op diverse orgelconcoursen. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke. Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG). Meer info over Jan Wisse is te vinden op www.janwissemusicus.nl.

Een concert van het Lange Jan Project Middelburg.

Programma

1.      Wie schön leuchtet der Morgenstern
Bux WV 223
D. Buxtehude (1637 – 1707) 
2.      Allegro (uit Triosonate V) BWV 529 J.S. Bach (1685 – 1750)
3.      Prélude G. Pierné (1863 – 1937)
4.      Prélude over Psalm 50:1“Der goden God verheft Zijn stem met macht” J. Wisse
5.      Fantasie et Fugue en sibémol majeur A.P.F. Boëly (1785 – 1858)