Sprankelende opening Zomerserie door Bart Jacobs

Het was musiceren van de bovenste plank wat de Brusselse organist Bart Jacobs vanmiddag in de Oostkerk deed. Sprankelende virtuositeit met perfecte technische beheersing en prachtige registraties op het zo fraaie De Rijckere-orgel werd de talrijke luisteraars geboden. Wat een rijk instrument is dat toch. En als dat zó bespeeld wordt!
De toehoorders genoten en het orgelspel werkte zo aanstekelijk dat reeds na het eerste werk, het feestelijk en zeer knap gespeelde Praeludium een Fuga van Krebs, iemand spontaan begon te applaudisseren. Bart Jacobs pakte dus meteen zijn publiek in en hield dat vast met een Triosonate van Carl Philipp Emanuel Bach, een verstild en wonderschoon geregistreerd Largo uit het concert voor twee violen en orkest van Vader Bach in een bewerking van Bernard Winsemius en hij liet pas los na het stevig neergezette Concerto van Prince J. Ernst. Een royaal applaus werd zijn deel. Dit was een concert niet alleen voor de orgelliefhebbers maar voor iedere muziekminnaar en een geweldige start van deze Zomerserie.
Volgende week komt Jonathan Kooman.

Oostkerk