Jonathan Kooman in de Oostkerk

Het tweede concert in de Zomerserie 2016 in de Oostkerk in Middelburg wordt op donderdag 14 juli gegeven door Jonathan Kooman. Hij begint zijn orgelbespeling om 12.30 uur. De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

Jonathan Kooman kreeg zijn eerste orgellessen van Jos Vogel. Hij studeerde orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hoofdvaklessen ontving hij van Bram Beekman en Henco de Berg, bijvaklessen piano van Frans van der Tak. Hij behaalde zijn Bachelordiploma en Masterdiploma. Tijdens en na zijn studie volgde hij ook interpretatielessen en masterclasses bij onder andere Bernard Bartelink, Peter van Dijk, Ben van Oosten, Ad van Sleuwen en Bas de Vroome.

Jonathan is organist van de St. Maartenskerk te Tiel. Hij is repetitor bij koorrepetities en continuo-speler bij uitvoeringen van Projectkoor Midden Nederland. Ook is hij vaste pianist van het Tiels Vocaal Ensemble. Daarnaast begeleidt hij regelmatig andere koren en solisten (orgel, orgel-continuo en piano) en speelt soloconcerten, zowel in binnen- als buitenland. Zo gaf hij concerten in Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Jonathan is lid van de “Commissie orgelconcerten St. Maartenskerk Tiel” en organiseert jaarlijks een (internationale) concertreeks.

PROGRAMMA  
1. Praeludium et Fuga in c (BWV 549)

Johann Sebastian Bach

2. Sonatina ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ (BWV 106)

Johann Sebastian Bach

3. Partita ‘Ach wie nichtig, ach wie flüchtig’

Georg Böhm

4. Andante quasi Allegretto con Variazione

Johann Gottfried Vierling

5. Marche

Louis-James-Alfred Lefébure-Wély