Orgelbespeling Jos Vogel

Op donderdag 4 augustus is het de beurt aan Jos Vogel, organist van de Sint Jacobskerk in Vlissingen, om in de Zomerserie orgelconcerten in de Oostkerk in Middelburg het De Rijckere-orgel te bespelen. Op zijn programma staat muziek van vader en zonen Bach.
Het concert begint om 12.30 uur. De toegang is vrij; er is een collecte bij de uitgang.

Jos Vogel Jacobskerk Vlissingen

Jos Vogel studeerde aan het Conservatorium te Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van deze studies (met aantekening voor improvisatie en basso continuo) bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Todd Fair en Arie Abbenes.
Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen.
Jos Vogel is organist van de Sint Jacobskerk te Vlissingen en de Ontmoetingskerk te Middelburg. Als voorzitter van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap en van de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes is hij ook actief als organisator van concerten.
In 2001 verscheen een solo-CD van het orgel te Vlissingen. Ook werd zijn spel meerdere keren vastgelegd voor diverse omroepen en voor de CD “Flentrop revisited”, een CD in het kader van de jubileumviering van de orgelbouwfirma Flentrop.
Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Veelvuldig werkte hij samen met diverse ensembles en solisten.

PROGRAMMA  
Sonate (Wq 70/6) Carl Philipp Emanuel Bach
Allegro (uit Sonate V, BWV 529) Johann Sebastian Bach
“Christ, der du bist Tag und Licht” Wilhelm Friedemann Bach
Fuga in c Wilhelm Friedemann Bach