Concert Bart Naessens in de Oostkerk

In de serie Zomerconcerten in de Oostkerk in Middelburg wordt op donderdag 18 augustus het De Rijckere-orgel bespeeld door Bart Naessens, organist uit Brugge en in Zeeland bekend door de serie BachPlus in Aardenburg. Op het programma staan werken van Bach, Buxtehude en Bruhns.
De toegang tot het concert is gratis en het begint om 12.30 uur.

Bart Naessens Photo: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Sinds 1999 is Bart Naessens titularis-organist aan de Sint-Gilliskerk te Brugge waar hij het vermaarde Bach-orgel bespeelt. Zijn pedagogische activiteiten spelen zich af aan de academies van Blankenberge en Gent (de Poel) en aan de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven waar hij orgel en klavecimbel doceert. Daarnaast is hij sedert september 2012 clavecinist-begeleider aan de Franstalige afdeling van het gerenommeerde Koninklijk Brussels Conservatorium en is hij sedert september 2013 als onderzoeker verbonden aan het Luca-instituut (Lemmensinstituut) te Leuven.

PROGRAMMA        Noordelijke Barok  
Preludium in e-moll Nicolaus Bruhns
Vater unser im Himmelreich Georg Böhm
Nimm von uns, Herr, du treuer Gott (4 verzen) Dietrich Buxtehude
Präludium und Fuge in h-moll Johann Sebastian Bach