Orgelbespelingen tijdens Nationale Orgeldag (2)

Naast de al eerder gemelde orgelbespeling in de Nieuwe Kerk is er op Open Monumentendag/Nationale Orgeldag, zaterdag 10 september, nog meer orgelmuziek te beluisteren in Middelburg. In de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat staat een orgeljuweeltje, een lust voor oor èn oog. Hierop zullen een drietal organisten miniconcerten van 30 minuten geven met muziek van Buxtehude en Bach tot hedendaagse composities van Ad Wammes en Bart Wuilmus. Tevens bieden zij een staalkaart van Oude en Nieuwe Liedboek in bewerkingen van o.a. Dick Sanderman, Jaap de Wit jr. en Leen Schippers.
En tussen 16.00 en 17.00 uur mogen liefhebbers zelf het orgel proberen….

crt_0269

Detail orgelfront Bakker & Timmenga-orgel in de Doopsgezinde Kerk

Tussen deze orgelbespelingen door zal Arnold Rots tweemaal een lezing verzorgen naar aanleiding van het jaarthema van Open Monumentendag: Iconen en symbolen. In zijn lezing gaat Arnold Rots dieper in op de symbolen en hun betekenis en gebruik in de christelijke traditie. In de kerk is een kleine expositie over dit thema aanwezig.

Het programma in de Doopsgezinde Kerk is als volgt:
10.30 uur  Orgelbespeling Jan Jonker
11.00 uur  Lezing Arnold Rots
12.00 uur  Orgelbespeling Bert Geleijnse
13.30 uur   Orgelbespeling Bert Geleijnse
14.00 uur  Lezing Arnold Rots
15.00 uur  Orgelbespeling Piet Ploeg
16.00 uur  Liefhebbers vóór…