André Poortvliet concerteert in de Oostkerk

Op donderdag 27 juli wordt in de lopende Zomerserie orgelbespelingen het middagpauzeconcert in de Oostkerk in Middelburg verzorgd door een van de vaste bespelers van het monumentale De Rijckere-orgel, André Poortvliet. Hij brengt werken ten gehore van Antonio de Cabezón, Nicolas de Grigny en Johann Sebastian Bach.
Het concert begint om 12.30 uur. De toegang is vrij; na afloop is er een collecte.

AndrePoortvliet 2016-07-28

André Poortvliet (*1984) ontving orgellessen van achtereenvolgens Jos Verpoorten, Jos Vogel en Stoffel Gunst aan de Zeeuwse Muziekschool, waar hij cum laude slaagde voor zijn D-examen. Daarna volgde hij enkele jaren klavecimbel-, orgel- en klavechordlessen en lessen basso continuo bij Leen de Broekert. Ook volgde hij masterclasses en privélessen klavecimbel bij Bob van Asperen, Pierre Hantaï, Christophe Rousset en Marieke Spaans. Hij is organist in Middelburg (Oostkerk) en Baarland (Maartenskerk). Met het ensemble Consort of Voices voert hij barokmuziek uit.

PROGRAMMA

Antonio de Cabezón (1510-1566)
Diferencias sobre El Canto del Caballero

Nicolas de Grigny (1672-1703)
Pange lingua
– en taille à 4 (Plein jeu)
– fugue à 5
– récit du Chant de l’hymne précédent

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Canzona in d, BWV 588
An Wasserflüssen Babylon (à 2 Clav. et Ped.), BWV 653
Pièce d’Orgue in G, BWV 572
(Très vitement – Gravement – Lentement)


Samen met Gerard Boot heeft André Poortvliet een cd opgenomen op het historische Moreau-orgel (ca 1750) in de Maartenskerk te Baarland met orgelwerken van Chaumont, Dumont en Rameau.
Deze cd is na afloop van het concert verkrijgbaar voor € 12,-.