Miniconcert Gerard Boot

Op donderdag 7 juni verzorgt de Middelburgse organist Gerard Boot een orgelbespeling in de Koorkerk in Middelburg. Op het programma staan werken van Lübeck, Bach, Couperin en Van den Kerckhoven.
Het concert is onderdeel van het Langejanproject en begint om 15.00 uur. De toegang is vrij; collecte bij de uitgang.

Gerard Boot kreeg orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool van Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Na cum laude zijn D-examen behaald te hebben, specialiseerde hij zich in de interpretatie van oude muziek, eveneens bij Leen de Broekert (1949-2009), die een groot specialist was op het gebied van de oude muziek en haar uitvoeringspraktijk.
Gerard Boot is voorzitter van Incanto, stichting voor Oude Muziek (www.incantoconcerten.nl) en organist in Middelburg (Oostkerk), Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het buitengewoon authentieke Moreau-orgel uit 1750.
In 2015 presenteerde hij samen met André Poortvliet een CD van dit instrument, waarop zij (deels vierhandige) werken spelen van Rameau, Lully, Dumont en Chaumont. Deze CD, die in de pers lovende recensies kreeg, is te bestellen via baarland@zeeuwsekerken.nl en is ook na afloop van dit concert verkrijgbaar in de kerk

 

 

PROGRAMMA

Praeludium en fuga in g
Abraham van den Kerckhoven (ca 1618 – 1701)

“Wenn wir in höchsten Nöten sein”
– BWV 668a
– BWV 641
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Uit “Messe pour les Couvents”
– Plein jeu
– Petite fugue sur le cromhorne
– Basse de trompette
– Cromhorne en taille
– Dialogue sur les grands jeux
François Couperin (1668 – 1733)
(Couperinjaar 2018)

“Erbarm dich mein, o Herre Gott” BWV 721
“Jesus, meine Zuversicht” BWV 728
Johann Sebastian Bach

Praeambulum F-dur
Vincent Lübeck (1654 – 1740