Orgelduo opent concertserie Middelburg

De serie orgelconcerten georganiseerd door de Commissie Orgelconcerten Middelburg wordt op dinsdag 17 juli geopend met een bijzonder concert. Dan zal het orgelduo Marien Stouten en Jan Peter Teeuw afwisselend twee- en vierhandig de klavieren beroeren van het Van Leeuwen-orgel in de Nieuwe Kerk, waar zij een gevarieerd programma ten gehore brengen. Niet alleen klinkt er voor orgel gecomponeerde muziek van de hand van de vaste bespeler Margreeth Chr. de Jong, er zullen ook transcripties van niet voor orgel gecomponeerde werken tot klinken worden gebracht van o.a. Saint-Saëns, Bach, Mozart en Rossini. Het concert wordt besloten met een vertolking van de bekende Bolero van Maurice Ravel.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8, 65+ en studenten € 6, kinderen tot 12 jaar gratis.

SONY DSC

Marien Stouten (l) en Jan Peter Teeuw

Marien Stouten en Jan Peter Teeuw zijn sinds 2006 een orgelduo. Zij concerteerden in Nederland, België en Duitsland. Van hun spel verschenen twee CD’s: Vierhandig orgelconcert, opgenomen in Recklinghausen en Ouverture, opgenomen in Dudelange.

Jan Peter Teeuw (Ridderkerk, 1987) kreeg vanaf zijn achtste levensjaar orgellessen van Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment is hij organist in Ridderkerk (Singelkerk en Wilhelminakerk). Jan Peter werkt veelvuldig mee aan concerten, als koorbegeleider (op orgel en piano) en als solist. Bij een aantal koren is hij vaste begeleider.  Jan Peter werkte mee aan diverse CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes, Leeuwarden en Purmerend.

Marien Stouten (Kerkwerve, 1983) is organist van de Grote- of Sint-Nicolaaskerk te Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Brugge en Gent bij Ignace Michiels. Voor zijn conservatoriumopleiding studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf hij ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van drie gemengde koren, het Thools Mannenkoor en het Zeeuws Projectkoor. In het dagelijks leven is hij opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

 

PROGRAMMA

 1. Uit: Samson et Dalila, Op.47: Danse Bacchanale
  Camille Saint-Saëns (1835-1921)
  Transcriptie: Hans Uwe Hielscher (1945)
 2. Uit: Concerto in d: Largo
  Johann Sebastian Bach (1685-1750)
  Transcriptie: Jan Peter Teeuw (1987)
 3. Ouverture ‘Die Zauberflöte’
  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
  Transcriptie: Sybolt de Jong (1961)
 4. Variations sur un theme originale
  Denis Bédard (1950)
 5. The Circle of Life (première)
  – Theme: Birth
  – Variation I: Childhood
  – Variation II: Great Expectations
  – Variation III: Contemplations
  – Variation IV: Discoveries
  – Variation V: Blood, Sweat, Tears
  – Variation VI: Paradise
  Margaretha Christina de Jong (1961)
 6. Ouverture ‘L’Italiana in Algeri’
  Gioachino Rossini (1792-1868)
  Transcriptie: Jan Peter Teeuw (1987)
 7. Song from a Secret Garden
  Rolf Løvland (1955)
  Transcriptie: Jan Peter Teeuw (1987)
 8. Bolero
  Maurice Ravel (1875-1937)
  Transcriptie: Hans Uwe Hielscher (1945)