Henk G. van Putten concerteert in Wemeldinge

In deze coronatijd is het aanbod van orgelconcerten in onze stad zeer beperkt. Gelukkig is er nog wel een kleine serie tot stand gekomen in de Oostkerk.
Maar ook dan kan het aanbod in vergelijking met andere jaren mager genoemd worden. Daarom nu toch ook een keer hier de aankondiging van een concert buiten Middelburg. Het gaat om een orgelrecital op donderdag 16 juli te geven door Henk G. van Putten op het fraaie Van Dam orgel in de Maartenskerk te Wemeldinge. De toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden voor het orgelfonds.
Zie voor verdere informatie de poster hieronder.

Henk G. van Putten, geboren in 1946, begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd met orgellessen van zijn vader. Vervolgens studeerde hij bij Piet v.d. Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Daarna ging hij gedurende vier jaar in Wenen studeren bij professor Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst. Bij Janny van Wering studeerde hij klavecimbel. Tevens volgde hij improvisatie-cursussen bij Piet Kee en Hans Haselböck.
Vanaf zijn elfde jaar is hij vaste kerkorganist. Hij was werkzaam in Nieuw-Beijerland, Spijkenisse en De Lier. Van 1988 tot en met 2018 was hij de vaste bespeler van het fraaie Bätz-Witte-orgel in de Hervormde kerk van Kapelle in Zeeland.
Henk G. van Putten was tot begin 2012 stadsbeiaardier te Middelburg en was dat ook lange tijd in Spijkenisse (tot 2007) en Vlissingen (tot 1 oktober 2008).
Hij was tot 2005 als docent orgel en piano verbonden aan de Muziekschool Hoeksche Waard.
Regelmatig geeft hij orgel- en beiaardconcerten in vele landen van Europa. Er werden door hem cd’s opgenomen met orgelmuziek te Arnhem, Dordrecht, Kapelle en Laken (België). Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem een Franse onderscheiding toegekend door de ‘Académie Arts – Sciences – Lettres’.

Het Van Dam orgel in de Maartenskerk dateert uit 1898. Het instrument heeft 20 stemmen, verdeeld over 2 klavieren en pedaal.