Jos Vogel in de Oostkerk

Ook dit jaar is er weer een viertal avondconcerten in de Oostkerk van Middelburg. Het eerste concert vindt plaats op woensdag 7 juli. Het orgel wordt dan bespeeld door Jos Vogel, organist van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Hij brengt werken ten gehore van Italiaanse (waaronder Puccini), Franse en Duitse componisten. Uiteraard kan Johann Sebastian Bach niet ontbreken op het programma.

Het concert begint om 20 uur. Reserveren via www.deoostkerk.nl is in verband met de maatregelen verplicht. Het aantal toegangskaarten is beperkt. De opbrengst van deze serie komt ten goede aan Stichting de Oostkerk en aan Stichting De Rijckere-orgel 1776.

PROGRAMMA

Giacomo Puccini (1858-1924)
Marcia in Sol maggiore

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Vater unser im Himmelreich, BWV 682

Thomas Babou (1656-1739)
Ouverture
Pièce par M.Buston
Chaconne
Fantaisie

Johann Sebastian Bach
Canzona BWV 588

Jacques-Denis Thomelin (?-1693)
Ave Maris Stella. Plain Chant en taille du 1er ton
Ave Maris Stella a 3 jeux differents. Plain chant en taille du 1er ton

Johann Sebastian Bach
Fuga BWV 578

Giuseppe Gherardeschi (1759-1813)
Elevatione
Offertorio